suksess-havari-bokomslag-stor

Den 105-årige historien til Storvik Mekaniske Verksted

199,00 NOK

NB! Fraktkostnader kommer i tillegg.

I andre halvdel av 1800-tallet begynte landet vårt å bli industrialisert. Det ga nye muligheter bl.a. for ungdom som hadde særlig interesse og talent for alt som hadde med maskiner må gjøre. John Storvik fra Sunndal, f.1843 var en slik kar, og han fikk et grunnfestet ry etter å ha arbeidet i Oslo.

Denne boken er blitt en spennende beretning om hvordan dette bygdegeniet i kraft av sin tekniske kompetanse og sin arbeidsinnsats klarte å bygge opp en høyst levedyktig bedrift fra 1876, og det trass i svært skiftende økonomiske konjunkturer og to verdenskriger.

I siste del gir den også en meget god innsikt i hvordan motsetninger i bedriftsstyret skulle føre til havari. Uenigheten dreide seg om hvilke ledelsesstrategier som skulle anvendes. Dermed får boken et langt breiere og mer internasjonalt 
perspektiv. I en tid der ledelsesteorier er inn, gir ”Fra suksess til havari” et meget interessant bilde av konflikten som raste i flere år ved Storvik mek. Verksted og som endte med konkurs i 1981.

Bestilling av bøker

Stiftelsen Maritim Historie har initiert flere bokprosjekter og flere prosjekter er under utarbeidelse. Disse kan du bestille direkte ved å klikke på linkene til høyre.

 suksess-havari-bokomslag-miniFra-forste-til-siste-hal-100Kampen-om-ressursene-100Med-kaffe-og-svele-100